Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας: “Να σταματήσει η αιμορραγία του ιδρύματος σε ιατρικό προσωπικό”


Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας
Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών και την επαναπροκήρυξη θέσεων που απέβησαν άγονες ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σημειώνοντας ότι αντί για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού λόγω της πανδημίας, η υποστελέχωση παραμένει σε πολλές κλινικές μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου


Έχουν περάσει δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και ενώ θα έπρεπε να υπάρχει πρόσθετη ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, έχουμε φτάσει στην ίδια κατάσταση που επικρατούσε πριν από πέντε χρόνια ( 53 % κάλυψη ιατρικού προσωπικού βάσει του οργανογράμματος). 

Μάλιστα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, λόγω των παραιτήσεων και των συνταξιοδοτήσεων, υπάρχει μεγάλο κύμα αποχωρήσεων ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε σημείο που το υπάρχον προσωπικό να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας (πχ εμβολιαστικό κέντρο, κλινική απομόνωσης covid-19, νέες ΜΕΘ covid-19) και λόγω του γενικότερου ρόλου που παίζει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα, στην κάλυψη των τακτικών υγειονομικών αναγκών ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της υποστελέχωσης-χωρίς να εξαιρούνται άλλα τμήματα- είναι το Αναισθησιολογικό Τμήμα (3 Αναισθησιολόγοι αντί για τους 8 πού προβλέπει το οργανόγραμμα για τις 4.000 περίπου χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται ανά έτος καθώς και για τις διασωληνώσεις επειγόντων περιστατικών), το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (4 ιατροί- και 1 (ένας) σε αναστολή εργασίας-για το αυτόνομο τμήμα Τ.Ε.Π αντί για 9 ), η Ουρολογική Κλινική (2 Ουρολόγοι αντί για 5) και η Πνευμονολογική Κλινική (5 Πνευμονολόγοι – από τους οποίους οι 2 σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια – αντί για 7 ). 

Μάλιστα η τελευταία παραίτηση (Φεβρουάριος 2022) ενός παιδίατρου σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κατάσταση στην παιδιατρική κλινική (2 εναπομείναντες παιδίατροι για να καλύψουν τις 30 ημέρες εφημέρευσης) αποτελεί κατά κοινή ομολογία τον πλέον επισφαλή τρόπο κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών αντιμετωπίζονταν με μετακινήσεις (και εντέλλεσθε) σε τμήματα με αλλότριο, ως προς την ειδικότητά τους, αντικείμενο. Έτσι ένα μέρος του ιατρικού προσωπικού, εξαντλημένο από τις δύσκολες συνθήκες, οδηγήθηκε στην παραίτηση.

Προκειμένου να σταματήσει η «αιμορραγία» του νοσηλευτικού μας ιδρύματος σε ιατρικό προσωπικό, ζητούμε:

1)την προκήρυξη ΤΩΡΑ όλων των οργανικών θέσεων των ιατρικών ειδικοτήτων, με κατ επείγουσα προτεραιότητα σε αυτές της ά γραμμής.

2)την επαναπροκήρυξη των θέσεων που βγήκαν άγονες σε παλαιότερους διαγωνισμούς με πιθανή προκήρυξη αυτών των θέσεων στον βαθμό του Διευθυντού, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες θέσεις.

3)την διακοπή των μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού σε τμήματα με αλλότριο, ως προς την ειδίκευσή τους, αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *