Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ

Ο χρόνος έφτασε στο τέλος.

Η νέα Δημοτική Αρχή ορκίστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Στυλίδας.
Οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας, με την παρουσία τους σήμερα στην ορκωμοσία, έδειξαν την απόφασή τους να στηρίξουν τη Νέα Δημοτική Αρχή και την απαίτησή τους για υλοποίηση των δεσμεύσεών της.
Ο νέος Δήμαρχος και ο συνδυασμός του, προεκλογικά, είχε δεσμευτεί ν΄ αλλάξει σελίδα.
Για να αλλάξει η σελίδα χρειάζεται πρακτικά, πλέον, να το αποδείξει με συγκεκριμένες πράξεις. Ειδικότερα χρειάζεται :

Να αποκτήσει σαφή εικόνα για τα οικονομικά των Δήμων, που αποτελούν το ΝΕΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ, ( χρέη, δάνεια, υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εργολάβους κ.λπ ) με έλεγχο που θα γίνει από ειδικό σώμα ελεγκτών.

Συγκέντρωση όλων των προγραμμάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του νέου Δήμου ( ποια έργα έχουν δημοπρατηθεί, σε ποια προγράμματα έχουν ενταχθεί τα έργα αυτά, τι μελέτες έχουν γίνει κ.λπ ).
Καταγραφή του αριθμού, κατά ειδικότητα, των εργαζομένων, των μηχανημάτων κ.λπ. του νέου Δήμου.
Τα στοιχεία αυτά, Η νέα Δημοτική Αρχή, οφείλει να τα γνωστοποιήσει στους Δημότες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δυσκολίες, που αντικειμενικά υπάρχουν, δε θα γίνουν άλλοθι για σκέπασμα των όποιων παρατυπιών έχουν συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Υποσχέθηκαν διαφάνεια σ΄όλες τις δράσεις και οφείλουν να το τηρήσουν.

Οφείλουν επίσης να κινητοποιηθούν και να προστατέψουν τις υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή μας. ( Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εφορία, Κέντρο Υγείας κ.λπ ). Δεν φτάνουν « οι ντουφεκιές με αεροβόλο » για να αποτραπούν τα σχέδια αυτών που αποφάσισαν την αποδιοργάνωση της χώρας.
Όλοι μαζί οι περιφερειακοί Δήμοι οφείλουν να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους και με αποφασιστικότητα να επιβάλουν τη ματαίωση των σχεδίων αυτών.

Η κατάργηση των υπηρεσιών θα επιβαρύνει τη ζωή των κατοίκων, θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα βάλει σε εξοντωτική ταλαιπωρία τους κατοίκους που θα υποχρεωθούν να μετακινούνται στη Λαμία.
Η επιτροπή που συστάθηκε οφείλει να κινητοποιηθεί και να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος ( συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη και οικισμό, κλείσιμο δρόμων ).
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι καλή χρονιά και το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής να είναι δημιουργικό και αποτελεσματικό.


Σ. Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *