Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η νέα περίοδος του Δήμου

Αγαπητέ Γιώργο,

 
δεν έχω την τιμή να σε ξέρω από κοντά. Το έργο σου, τουλάχιστον στη διάρκεια των εκλογών, ήταν θετικό. Βοήθησες να αναπτυχθεί, με τις όποιες ελλείψεις, διάλογος, που κατά τη γνώμη μου, προβλημάτισε όλους αυτούς που σε διαβάζουν.
Βεβαίως θα μπορούσε να έχει οργανωθεί καλύτερα και να αρχίσει πολύ νωρίτερα, για να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχτούν περισσότερα θέματα, να αποκαλυφθεί το πραγματικό έργο όλων των Δημάρχων ( Πελασγίας, Ράχεων, Στυλίδας ) του Νέου Δήμου, να δοθούν από τους Δημάρχους απαντήσεις σε ερωτήματα που θα προέκυπταν κατά τη συζήτηση.

Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Θεωρώ σκόπιμο, αν το θέλεις και συ, να ανοίξουμε ένα διάλογο με θέμα : « Ο Νέος ΔΗΜΟΣ σε συνθήκες Καλλικράτη » σε σχέση με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας, τους πόρους, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους ( γνώμη μου είναι να μη χάσει κανένας τη δουλειά του ), τις δημοτικές επιχειρήσεις, την προσαρμογή όλων των έργων που έχουν προγραμματιστεί, από τους τρεις Δήμους, στις συνθήκες του νέου Δήμου, την αντιμετώπιση των προβλημάτων περιβάλλοντος, τα έσοδα και από πού αυτά θα προέλθουν κ.λπ.
Ανοίγω αυτή την κουβέντα γιατί, απ΄ ό,τι διαβάζω στις διάφορες ανακοινώσεις που γίνονται, αντιλαμβάνομαι πως δεν έχουν γίνει κατανοητά τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν οι νέοι Δημοτικοί άρχοντες από την 1η - 1ου - 2011.

Ο νέος Δήμος δεν είναι ο ΜΙΚΡΟΣ Δήμος της Στυλίδας, αλλά ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ και την 1η 1ου θα κληθούν να έχουν στα ταμεία του Δήμου τους μισθούς των εργαζομένων, το πετρέλαιο για τη θέρμανση στα σχολεία, τη λειτουργία του κέντρου Υγείας, τη σίτιση των νηπιαγωγείων, την κίνηση των παντός είδους μηχανημάτων που διέθεταν οι τρεις Δήμοι κ.λπ κλπ...
Στις συνθήκες του Καλλικράτη, οι προϋπολογισμοί του Δήμου θα είναι ισοσκελισμένοι, οι απόφάσεις όλες θα αναρτώνται υποχρεωτικά στο διαδίκτυο και ο δανεισμός θα γίνεται μέσα από συγκεκριμένο κρατικό φορέα, το φορέα με την ονομασία « ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ » ( ΟΔΔΗΧ ) κ.λπ.
Αν γίνει αποδεκτό να φτιάξουμε αυτό το πλαίσιο διαλόγου, ίσως κατορθώσουμε να βοηθήσουμε με τρόπο γόνιμο και δημιουργικό στην από εδώ και πέρα λειτουργία του Δήμου μας. Στόχος δεν είναι η αντιπαράθεση και η προσωπική προβολή, αλλά η σύνθεση που θα αποβλέπει στην πρόοδο του Δήμου.
Εμείς προτάσεις θα κάνουμε και αυτοί που εκλέχτηκαν ας τις αξιολογήσουν και, αν συμφωνούν, ας τις αξιοποιήσουν.

21 - 11 - 2010

Σ Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *